Առողջապահություն

Դդմիկի օգտակար հատկությունները

Դդմիկը համարվում է հանքանյութերի, վիտամինների և մի մի շարք այլ օգտակար նյութերի պահեստ։ Բացի այդ, այս բանջարեղենի շնորհիվ կարելի է մի քանի կիլոգրամ քաշ գցել։


Դդմիկի ամենաօգտակար հատկություններից է օրգանիզմում ջրի հավասարակշռությունը կարգավորելու հնարավորությունը։Դդմիկը կիրառվում է նաև դիետիկ սննդում, աղեստամոքսային տրակտի հիվանդությունների դեպքում։

Բացի այդ, դրա կիրառումից հետո ալերգիկ ռեակցիաներ չեն լինում։

Հում դդմիկի հյութը մշտապես խմելու դեպքում նյարդային համակարգը կհանգստանա, իսկ աղիների աշխատանքը կբարելավվի։ Սակայն միզաքարային հիվանդությունների պարագայում այդ բանջարեղենը խորհուրդ չի տրվում մեծ քանակությամբ օգտագործել։

Դդմիկը նաև հակաօքսիդանտ է։

Կիսվեք ձեր ընկերների հետ։

Կարծիքներ


Հարգելի այցելուներ, այստեղ դուք կարող եք տեղադրել ձեր կարծիքը տվյալ նյութի վերաբերյալ` օգտագործելուվ Facebook-ի ձեր account-ը: Խնդրում ենք լինել կոռեկտ եւ հետեւել մեր կանոներին։ Արգելվում է տեղադրել թեմային չվերաբերող մեկնաբանություններ, գովազդային նյութեր, վիրավորանքներ եւ հայհոյանքներ: Առաջին.am-ն իրավունք է վերապահում ջնջել մեկնաբանությունները` նշված կանոնները խախտելու դեպքում: